Egeskov Gods

Egeskov den blå have

Jeg har udført opgaver for Egeskov i flere omgange.

I 2008 tegnede jeg den blå have. Kriteriet for hvad der skulle plantes i haven var, at alt skulle være blåt. Der skulle være en stor mangfoldighed i haverummet, det skulle være præget af frodighed og der skulle skabes rumfornemmelse nede i den runde forsænkede have. Prydgræsser tilfører spænding og dramatik. Uden denne variation i formerne, kunne paletten af blå farver godt blive lidt uinteressant. Der skulle naturligvis også sikres blomsting i haven i hele sæsonen, så der er praktisk taget “plantet i lag”.

I 2015 blev “Livets Have” anlagt omkring den blå have. Jeg har lavet beplantningsplaner til den del af haven der bærer temaet efterår. Til hver af årstidshaverne er knyttet en sans og til denne efterårshave er det duften der er i højsædet. Samtidig er der koblet høresansen på den eksisterende blå have, hvori der nu kan nydes og spilles musik.

I 2017 gjaldt det en omfattende beplantningsplan for det store staudebed. Det 800 m2 store bed blev totalt omlagt i de oprindelige rammer. Det rummer nu 100 forskellige slags stauder i skiftende farver som blomstrer fra tidligt forår til det sene efterår. Kompositionen rummer også enkelte træer og buske samt adskillige græsser.

_MG_3659

_MG_3614